Hvorfor infrastruktur har brug for Metaverse

For de fleste mennesker er det helt naturligt at bruge internettet ,  da vi arbejder, leger, socialiserer og underholder os selv med swipes, klik og stemmekommandoer. Og mens metaverset er relativt nyt, er dets fordele for infrastruktur så overbevisende, at det hurtigt bliver naturligt at anvende det til store byggeprojekter. Sådan burde det være med den naturlige udvikling af  digital tvillingteknologi .

De smukt slørede grænser for teknologi og den menneskelige oplevelse

For mig  er metaverset  bedst forklaret som en to-vejs interaktion mellem den naturlige verden og den digitale verden. To-vejs betyder, at du kan komme ind i den digitale verden (du hopper ind) for en virtuel oplevelse – lidt ligesom spil – eller den digitale verden kan komme til dig ved at bruge berøringskommandoer, stemme, bevægelser og øjenbevægelser. Det er metaversen (og meta betyder ‘mere omfattende’, hvis du er nysgerrig).

MetaBeat_Creating ‘metaverse-ready’ indhold og fordybende oplevelser til dit brand_Trim

Det er ligesom en virtuel tidsmaskine. Relevansen af ​​metaversen i infrastruktur er, at digitale tvillinger er baseret på rige tekniske data og flere informationskilder fra den naturlige verden, såsom jordmodeller og miljødata, for at skabe en realistisk, digital repræsentation af et komplekst infrastrukturprojekt, forestillet eller allerede bygget. . Digitale tvillinger  kan spore og visualisere virkelige forhold gennem Internet of Things (IoT) tilsluttede enheder som droner og sensorer, der fanger detaljerede realtidsdata, så du kan udforske tidligere, nuværende eller endda fremtidige stadier af et projekt.

Møder er ikke kedelige. Forestil dig alle de mennesker, der skal træffe afgørende beslutninger om et projekt, siddende med deres trådløse VR eller mixed reality-headset, der bliver teleporteret inde i et virtuelt  digitalt tvillingeprojekt  . At tage beslutninger og se på “hvad nu hvis” i realtid. Velkommen til metaverset – du kan gøre dette i dag. Det er her, infrastrukturens digitale tvillinger og metaversen støder sammen.

Skaber rolig kontrol på det rasende hvide vand af store byggerier

Fordelene ved metaversen er tydelige, når man tænker på, at traditionel byggeplanlægning typisk involverede 3D-computermodeller (ofte flere) i at repræsentere forskellige aspekter af bygningen – det vil sige konstruktionsteknik, jordforhold, hældningsstabilitet, trafikstrøm, atmosfæriske faktorer, sammen med separate projektplaner.

At opfylde tidsplanen med tusindvis af bevægelige dele, materialestyring, sekventering, koordinering af arbejdsstyrken og afsmittende effekt af forsyningskædeforstyrrelser betød, at selv en meget erfaren projektleder håndterede en stor grad af usikkerhed. Med denne baggrund for projekt white-water gik der meget håb i leveringen af ​​projektplanen.  

4D-elementet af tid er vigtigt her. Kombination af 3D-modeller med projektplanen muliggør 4D-konstruktionsplanlægning. Metaverset   lader dig springe frem for at se konsekvenserne af dine beslutninger på projektets langsigtede bæredygtighed – fra planlægning, gennem byggeri, til drift og vedligeholdelse .

Oplev fuld fordybelse i metaversen

Et casestudie for at validere de metaverse fordele er  ITER-projektet , der er baseret i Frankrig, som involverer omkring 35 lande, der samarbejder om at bevise gennemførligheden af ​​fusion som en kulstoffri energikilde i nytteskala. Projektteamet, der udnytter digitale tvillinger og deres kunder, teleporterer nu virtuelt ind i denne storstilede kernefusions-elektricitetsproduktionsfacilitet under opførelse.

Den virtuelle oplevelse er aktiveret af SYNCHRO 4D og iTwin sammen med NVIDIA Omniverse, Unreal Engine til Oculus Quest 2 og Azure Remote Rendering til Microsoft HoloLens 2. Denne kombination gør det muligt at visualisere mikronøjagtigt digitalt indhold i teknisk kvalitet på flere enheder som f.eks. webbrowsere, arbejdsstationer, tablets og virtual reality og augmented reality-headset fra hvor som helst i verden.

Digitale tvillinger og metaverset: Sammenligning af den virtuelle verden med den virkelige verden

Dem, der har haft oplevelsen af ​​digital fordybelse i ITER-projektet, og som har haft mulighed for at få støvlerne på jorden og gå gennem selve anlægget, bliver slået af, hvor velkendt det er. Hvorfor? For de har allerede oplevet det virtuelt. Den menneskelige oplevelse, bortset fra ærefrygt over at være i en maskinhal på størrelse med en katedral, er en ekstraordinær følelse af rolig selvtillid, da byggeriet er, hvor de vidste, det ville være. Besøgende på webstedet kan observere store uregelmæssigt formede huller, hvor forudmonterede komponenter er planlagt til at blive tilsluttet senere. Med digitale øvelser ved de, at komponenterne vil passe, selv med ekstremt lave tolerancer, fordi de er blevet monteret adskillige gange før i den virtuelle verden.

Det er en helt naturlig ting at gå, kigge, udforske og tale om ethvert stort byggeprojekt, da det er helt naturligt at gøre dette i den digitale verden. Du kan se og opleve det, før du bygger det. Grænserne er smukt slørede.

Og den metaverse udvikling fortsætter

Når metaversen bliver en del af vores menneskelige oplevelse, ser jeg det som uundgåeligt, at det bliver en del af vores daglige aktiviteter. Vi interagerer allerede med data på helt nye måder med bevægelser og stemme snarere end picks-and-clicks. Forestil dig denne dimension af at være en avatar inde i en digital tvilling, fuldstændig nedsænket og interagerende med aktivet, ikke kun en tilskuer, der ser det på afstand. Du er en del af metaverset.

Inden for infrastruktur tilbyder digitale tvillinger og metaverset de fulde forretningsmæssige fordele ved 4D-planlægning, virtuel teleportering og samarbejde for at løse udfordrende problemer i realtid, alt sammen med henblik på mere bæredygtige resultater.

Det er en ekstraordinær udvikling af åben digital tvillingteknologi, der føles lige så naturlig som at gå en tur.